Confidenţialitate

CHINA: Al treilea deces cauzat de pneumonie

China raportează un al treilea deces şi aproape 140 de noi cazuri de infectare cu un virus misterios, analog SARS, care provoacă pneumonie.

Bilanţul urcă astfel la 201 de îmbolnăviri diagnosticate.

Dintre 170 de pacienţi spitalizaţi, 9 sunt în stare critică, potrivit autorităţilor sanitare din oraşul Wuhan, mare aglomerare urbană din centrul Chinei unde virusul şi-a făcut apariţia.

136 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele zile.

La acestea se adaugă două noi cazuri la Bejing, pentru prima dată de la descoperirea acestui virus, şi unul în provincia sudică Guangdong, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Cele două cazuri din capitală sunt ale unor persoane care au mers la Wuhan şi care, într-o stare stabilă, sunt tratate pentru o pneumonie, potrivit autorităţilor din districtul Daxing, din sudul Beijingului.

Aceeaşi situaţia şi la Guangdong unde pacientul, un bărbat de 66 de ani, şi-a vizitat rudele la Wuhan, potrivit autorităţilor sanitare regionale.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong în 2002-2003.

Epidemia intervine cu puţin timp înainte de festivităţile de Noul An chinezesc, perioadă în timpul căreia sute de milioane de persoane călătoresc în statul asiatic pentru a-şi vizita familiile.