Confidenţialitate

Ministrul Chesnoiu: Nu e criză, e risipă alimentară. Eu mănânc înainte să merg la cumpărături ca să nu cumpăr mult | AUDIO

Românii trebuie să facă diferenţa între o penurie de alimente la raft şi o criză a alimentelor, spune ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Aflat la Timișoara, el a declarat într-o conferinţă de presă că nu avem de ce să ne temem de vreo criza alimentara.

„Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare. Trebuie să facem diferența între o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, adică o penurie de alimente și o criză a disponibilității și posibilității populației de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în care în anul 2021 s-au aruncat la gunoi 2 miliarde de kilograme de alimente, putem vorbi de risipă alimentară? Nu. Ne putem face cu toții o analiză să vedem cât din alimentele pe care noi le achiziționăm de la hipermarket ajung la coșul de gunoi la finalul săptămânii”, a spus Adrian Chesnoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul Agriculturii spune că, personal, a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară: merge la cumpărături doar după ce a mâncat acasă, ca sa nu fie tentat de prea multe produse din magazine: „Eu însumi am făcut un astfel de exercițiu și vă spun că am găsit și soluția: înainte să merg să fac cumpărăturile, mănânc. Pentru că atunci când merg la raft, când mergi la cumpărături și îți e foame, cumpărăm jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider și la finalul săptămânii umplem coșul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Facebook / Adrian Ionut Chesnoiu

Citește și: Nicolae Ciucă: Susținem parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei. Condamnăm crimele de război. VIDEO