Confidenţialitate

Cherecheș, ovaționat de băimăreni: ”Cherecheș, nu uita, Baia Mare e a ta!”

Cătălin Cherecheș a depus jurământul ca primar al orașului Baia Mare. El a fost adus sub escortă din Penitenciarul Gherla, acolo unde se află în arest preventiv încă din luna aprilie.

Acuzat de luare de mită, Cătălin Cherecheș a fost reales primar cu peste 70% din voturi. Azi, zeci de susținători au venit să-i fie alături la ceremonie.

 

Zeci de băimăreni, majoritatea pensionari, s-au adunat în faţa sediului Primăriei. Mulţi au venit cu flori pentru Cătălin Cherecheş și au scandat, între altele, ”Cherecheș, nu uita, Baia Mare e a ta!”, „Vrem primar în libertate!” şi „Cherecheş liber!”.

Deși a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Cătălin Cherecheș a jurat să respecte legile țării.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc în Sala Europa a Primăriei Baia Mare. Inițial, Cherecheș a cerut să depună jurământul la Catedrala Ortodoxă Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, însă Admnistrația Națională a Penitenciarelor nu a fost de acord.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA. Cu câteva ore înainte de a fi reţinut, Cherecheș şi-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de primar. A câştigat alegerile din spatele gratiilor cu peste 70% din voturi.

Cherecheş este acuzat că ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.