Confidenţialitate

Cheile Nerei, pământul de basm al României – GALERIE FOTO

Rezervaţia naturală Cheile Nerei – Beuşniţa se întinde pe o suprafaţă de peste 36.000 de hectare, de-a lungul râului Nera, între comunele Sasca Montană și Șopotu Nou, în județul Caraș-Severin.

Cheile Nerei sunt cele mai lungi şi sălbatice chei din România. Vegetaţia şi fauna, cu influenţe mediteraneene, cuprind specii de plante şi animale endemice, diferite de restul zonelor din ţară.

În această regiune, apa râului Nera și a afluenților săi a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante, dând naştere unor peisaje de basm, de o frumuseţe sălbatică.

Până la Cascada Beuşniţa, Cheile Nerei pot fi văzute în toată splendoarea lor de-a lungul unui traseu de 6 ore, ce se desfăşoară pe un drum forestier, însă merită fiecare minut petrecut în acest tărâm de basm.

Lacul Ochiul Beiului

Ochiul Beiului impresionează prin culoarea sa, un albastru ireal, dar şi prin legendele care s-au născocit în jurul lui de-a lungul timpului.

Cascada La Văioaga

Cascada Beuşniţa

Această minune geologică s-a format de-a lungul miilor de ani, prin acţiunea apei asupra substratului calcaros şi apoi depunerea calcarului în straturi.

Legenda spune că apele cascadei sunt voalul de mireasă al păstoriţei care coboară pe apele înspumate pentru a se întâlni în nemurire cu lacrimile iubitului său.

* Rezervaţia naturală Cheile Nerei – Beuşniţa a fost vizitată cu sprijinul agenţiei Scorilo Turism. 

Foto: Lavinia Dragomir