Confidenţialitate

Chef Adi Hădean: “În România e greu să faci profit vânzând mâncare bună”

Chef Adi Hădean a vorbit, duminică, în emisiunea Medium Rare, de la Europa FM, despre calitatea mâncării oferite clienților în localuri și despre cum se face că unii patroni de restaurante își permit să vândă mâncare la prețuri foarte mici.

„În România e greu să faci profit vânzând mâncare bună, în primul rând pentru că materia primă de calitate e scumpă, mâna de lucru de calitate e scumpă, taxele sunt foarte mari și multe, obiceiul șpăgii n-a murit, politica statului referitoare la alimentația publică nu are cap ori coadă și, nu în ultimul rând, românii nu sunt obișnuiți să mănânce în oraș”, a spus Adrian Hădean.

El a explicat că în condițiile în care din banii plătiți pentru o farfurie trebuie achitate dările la stat, costul materiei prime și cele de producție, mulți patroni reduc din costuri cumpărând produse de calitate inferioară, pentru ca profitul localului să fie cât mai mare.

„De obicei se taie de la marfă și de la angajați. Acesta-i motivul pentru care multe dintre localuri cumpără cele mai ieftine ouă, cea mai ieftină și proastă proteină animală, cele mai de plastic legume, toate astea fiind puse în farfurie de oameni care n-au mare legătură cu meseria de bucătar. De asta pot să vândă ciolan de porc învelit în mizeria numită smântână vegetală și tiramisu cu 4 lei porția”, a spus chef Adi Hădean.