CEx PSD: Dana Gîrbovan propusă la Justiție, Mihai Fifor la MAI și Șerban Valeca la Educație

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției, pe Șerban Valeca la Educație și pe Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne.

„Vom trimite propuneri către domnul Iohannis luni. Pentru MAI l-am desemnat pe Mihai Fifor, pentru Educație pe senatorul Șerban Valeca, pentru ministerul Justiției Dana Gîrbovan, independent, președinte UNJR, vicepremier pe probleme economice Iulian Iancu și vicepremier pentru parteneriate strategice Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul CEx”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a spus că a informat-o pe Ana Birchall de înlocuire. „Înainte de ședința CEx, am avut o discuție cu Birchall și i-am mulțumit pentru activitate și i-am spus că vreau să fac această modificare la minister”.

Social-democrații s-au reunit vineri, de la ora 12.00 la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului de sâmbătă, dar și despre propunerile de miniștri pe care liderul PSD urmează să i le trimită lui Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS