Confidenţialitate

Certuri în Guvernul Ciucă pe asistența medicală de urgență: Rafila se plânge că Bode vrea să mute Departamentul de la Sănătate la Interne | AUDIO

Nemulțumiri între miniștrii guvernului Ciucă. Social-democratul Alexandru Rafila se plânge de faptul că liberalul Lucian Bode vrea să ia asistența medicală de urgență de la Ministerul Sănătății și să o transfere la Ministerul de Interne.

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis lui Marcel Ciolacu, șeful său de partid și președinte al Camerei Deputaților, o adresă prin care acuză o tentativă de preluare ostilă a sistemului medical de urgență de către ministerul de Interne condus de liberalul Lucian Bode.

Totul a pornit de la un proiect de lege elaborat de MAI, care prevede că departamentul pentru situații de urgență, condus de Raed Arafat, coordonează integrat la nivel național asistența medicală de urgență.

În plângerea trimisă lui Ciolacu, Alexandru Rafila acuză faptul că prevederea din proiectul MAI încalcă mai multe legi în vigoare. De asemenea, mai spune Rafila, Ministerul pe care îl conduce nu a fost nici măcar consultat.

„Considerăm că asistența medicală de urgență este componentă a sistemului de sănătate publică și nu poate face parte din domeniul de activitate al MAI”, a mai subliniat Alxandru Rafila în adresa transmisă președintelui Camerei Deputaților.

El mai spune că i-a cerut lui Lucian Bode să reanalizeze proiectul și să renunțe la tentativa de a transfera asistența medicală de urgență de la Ministerul Sănătății la Ministerul de Interne.

Sursa foto / Colaj: Inquam Photos / Bogdan Danescu / George Călin

Citește și: Moderna cere FDA să autorizeze vaccinul anti-COVID pentru copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.