Ceremonii militare restrânse, la Paris, de Ziua Națională a Franței – GALERIE FOTO

Ceremoniile fastuoase din anii trecuți au fost anulate în acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus. Totuși, câțiva militari au defilat pe străzile din Paris, reamintind importanța zilei de 14 iulie pentru francezi. Fotograful Octav Drăgan, stabilit la Paris, a surprins în imagini modul în care s-au desfășurat azi o parte din ceremoniile de Ziua Naţională a Franței.

Ceremonia militară nu a avut loc anul acesta pe celebrul bulevard Champs Elysées, ci în Place de la Concorde. Emmanuel Macron a prezidat ceremonia. Onorul a fost dat militarilor şi civililor mobilizaţi în timpul crizei sanitare dar şi lui Charles de Gaulle, la 130 de ani de la naşterea sa.

În cursul serii, un foc de artificii va fi lansat la ora locală 23.00 de la Turnul Eiffel, înconjurat de măsuri de securitate pentru evitarea adunărilor.

În întreaga ţară au fost anulate numeroase focuri de artificii şi spectacole pirotehnice pentru a se limita aglomerările.

Balurile populare şi concertele de cartier prilejuite de Ziua Naţională a Franței au fost şi ele anulate în cea mai mare parte.

Modul precaut de a petrece această zi vine în contextul în care experţii trag un semnal de alarmă în legătură cu un al doilea val al epidemiei care a costat deja în Franţa peste 30.000 de vieţi.

Ziua Franței este sărbătorită, în fiecare an, la data de 14 iulie.

FOTO: Octav Drăgan

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS