Ceremonii aparte de absolvire de a școlii, în vremuri de pandemie | AUDIO

Forțați de epidemia de nou coronavirus, elevii și studenții sărbătoresc zilele acestea de la distanță încheierea anului școlar.

La Alba Iulia, absolvenții Universității „1 Decembrie 1918” făceau, în mod tradițional, o paradă prin Porțile Cetății pentru a marca acest moment. Acum, absolvirea constă într-o e-festivitate, transmisă pe pagina de Facebook a unității de învățământ superior.

La Târgu Jiu, absolvenții de clasa a opta au fost invitați, joi, la o ceremonie pe stadion, cu respectarea distanțării sociale.

Elevilor și profesorilor i s-a luat temperatura, au stat pe scaune la distanță de doi metri, iar fiecare clasă a fost programată la o anumită oră. O ceremonie similară va fi organizată și pentru liceeni duminică.

În Olt, la Liceul Petre Pandrea din Balș, absolvenții au fost așezați, joi, la doi metri distanță pe terenul de sport și au purtat măști. Au fost aplaudați când diriginții le-au strigat numele.

La colegiile militare, ceremoniile au avut loc tot joi, în format restrâns, în aer liber, și au fost transmise pe Facebook.

A lispit ceremonialul militar, iar părinții sau invitații nu au putut participa la eveniment.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS