CEO-ul Uber le cere scuze londonezilor: „Am înțeles lucrurile greșit”

Noul CEO al Uber le-a cerut scuze londonezilor, luni, la câteva zile după ce oficialii au spus că nu vor reînnoi licența companiei, relatează CNN.

„Deși Uber a revoluționat modul în care oamenii circulă în orașele de pe întreg mapamondul, este în egală măsură adevărat că am înțeles lucrurile greșit pe parcurs”, a scris Dara Khosrowshahi într-o scrisoare publicată în ziarul londonez The Evening Standard.

Acesta a mai precizat că „în numele tuturor celor de la Uber, îmi cer scuze pentru greșelile pe care le-am făcut”.

Autoritatea pentru transport a Londrei a anunțat vineri că nu va reînnoi licența companiei când va expira la sfârșitul lunii septembrie, deoarece compania nu a fost „ca la carte” pentru funcționa în oraș.

Reprezentanții transportului în comun din Londra susțin că nu sunt de acord cu abordarea companiei în legatură cu raportarea incidentelor grave.

O altă problemă este un software controversat, numit Grayball, care impiedică oficialitățile să monitorizeze aplicația Uber.

Însă, Uber a susține că nu a folosit niciodată și nici nu s-a gândit să folosească softul în scopul pe care autoritatea londonează a specificat-o.

Uber a spus că plănuiește să aducă decizia în fața curții de justiție și totodată, a început semnarea unei petiții pentru a îndemna primarul Londrei să păstreze Uber în oraș. Până luni mai mult de 750.000 de oameni au semnat-o, mai precizează sursa citată.

Predecesorul său, Travis Kalanick, a lăsat ca moștenire repercursiunile unei crize PR care a fost stârnită la începutul acestui an, prin presupuse acuzații conform cărora managerii nu au adresat corespunzator raportările de agresare sexuală.

Criticii spun că firma are o cultură foarte agresivă care încurajează managerii să evite regulile locale.

A fost totodată adusă în vizor și dezbaterea privind siguranța pasagerilor, împreună cu verificarea trecutului șoferilor și plata.

 

Săptămâna trecută, autorităţile din capitala britancă au decis să nu mai prelungească licenţa companiei Uber.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS