Confidenţialitate

Centura de ocolire a Bacăului este gata înainte de termenul prevăzut | AUDIO

Lucrările la varianta ocolitoare a Bacăului au început în 2019. Constructorul, firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, s-a ocupat atât de proiectare, când și de construcție. Încă de la început termenele au fost devansate.

Proiectarea a fost gata mai devreme decât prevedea contractul încheiat cu CNAIR, așa că și lucrările au început cu 4 luni mai repede. Iar ritmul de lucru a fost unul susținut.

Un prim tronson, către Onești, a fost deschis circulației rutiere încă de anul trecut, iar azi a fost deschis și al doilea tronson, spre Piatra Neamț. Odată cu deschiderea circulației rutiere pe al doilea tronson și semnarea documentelor de recepție a lucrării, centura Bacăului e gata. Asta în condițiile în care, conform contractului încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii  Rutiere cu constructorul, lucrările ar fi trebuit să fie gata în ianuarie 2022.

Se poate spune că de azi și Moldova are autostradă, pentru că mai bine de jumătate din centura Bacăului, mai exact o porțiune de peste 16 km, are profil de autostradă. Aceasta urmează să facă parte din autostrada A7 Ploeiști Pașcani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader

Foto: zdb.ro