Confidenţialitate

Centura Comarnic: Lucrările au început luni, iar cei 6 kilometri ar putea fi gata în noiembrie 2024 | AUDIO

Lucrările la Centura Comarnic au început luni, 6 noiembrie 2023, momentul fiind marcat de prezența ministrului Transporturilor – Sorin Grindeanu – pe șantier, acolo unde a vorbit și despre alte proiecte de infrastructură pe Valea Prahovei. Cei șase kilometri ar urma să fie finalizați anul viitor, astfel că șoferii ar scăpa de aglomerația de pe drumul spre munte în noiembrie 2024.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centura Comarnic va ocoli orașul și DN1 prin vest. Cu o lungime de 6 kilometri, drumul va avea două benzi de circulație, dar și 3 poduri noi- peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov.

Sorin Grindeanu: „Noi am mai semnat un protocol și sper să fie finalizată licitația până la sfârșitul anului”

Ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu – a fost pe șantier la începerea lucrărilor. El a anunțat că urmează și alte proiecte de infrastructură pe Valea Prahovei.

„Mai mult decât atât, noi am mai semnat un protocol și sper să fie – și din ce mi-a zis domnul președinte și echipa de la Consiliul Județean – finalizată licitația până la sfârșitul anului, va fi desemnat câștigătorul și pe centurile de la Bușteni – Azuga, asta este un lucru important. Ca după aceea să se intre în faza de proiectare, care este destul de scurtă, astfel încât odată cu primăvara anului viitor să se poată intra la lucrări efectiv”, a spus Sorin Grindeanu.

Peste 200 de milioane de lei vor costa lucrările

4 minute: atât le va lua șoferilor să parcurgă Centura Comarnic în luna noiembrie a anului viitor, promit autoritățile.

Lucrările vor costa peste 200 de milioane de lei. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional de Transporturi al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: UE: Comerțul cu mașini electrice și hibride a crescut semnificativ în ultimii 5 ani | AUDIO