CENTRUL INFOTRAFIC: Trafic în condiții de carosabil umed

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră se desfășoară în condiții de carosabil umed.

Se înregistrează ninsori slabe în zonele înalte din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Alba şi Suceava, lapoviţă în zona localităţii Ştei (din judeţul Bihor) şi ploi în Muntenia şi multe alte judeţe (Dolj, Olt, Caraş-Severin, Bihor, Maramureş, Sălaj, Braşov, Mureş, Neamţ, Tulcea).

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, când carosabilul este umed, polițiștii recomandă șoferilor să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului.

Fiecare manevră trebuie efectuată numai după o temeinică asigurare. Înainte de a porni la drum, şoferii trebuie să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta le asigură o vizibilitate foarte bună, că instalaţia de climatizare şi dezaburire a maşinii funcţionează corespunzător. Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, este necesară mărirea distranţei faţă de autovehiculul dinainte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS