Confidenţialitate

Centrul Infotrafic: Carosabil umed pe mai multe drumuri județene

 

Pe patru autostrăzi importante – A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea – cât şi pe mai multe drumuri din țară circulaţia de desfăşoară în condiţiile unui carosabilul umed, avertizează Centrul Infotrafic.

Pe mai multe artere rutiere din județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Ialomița, Dolj, Mehedinți, Olt, Vaslui, Caraș-Severin și Bihor se circulă în condițiile unui carosabil umed.

De asemenea, pe autostrăzile A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea se circulă în condițiile unui carosabil umed.

Pe autostrada A1 București – Pitești nu sunt precipitații, carosabilul fiind umed la intrarea în București, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, citat de Mediafax.

Recomandările Poliției pentru șoferi: să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.