Centru de permanenţă multifuncţional într-o comună din Timiş, o investiţie exclusiv din fondurile primăriei din localitate

Primul centru de permanenţă multifuncţional din judeţul Timiş a fost inaugurat în apropiere de Timişoara, în comuna Giarmata, după o investiţie exclusiv din fondurile primăriei din localitate.

Centrul reuneşte în acelaşi loc serviciile publice de urgenţă, mai exact Poliţia Locală, Pompierii şi un centru de asistenţă medicală, funcţionale 24 de ore din 24. Astfel, cetăţenii din Giarmata vor avea parte de o monitorizare permanentă a siguranţei publice şi a urgenţelor medicale.

Ideea i-a aparţinut primarului comunei Giarmata, Virgil Bunescu, care spune că a vrut să reunească instituţiile de siguranţă publică sub acelaşi acoperiş.

“Deşi ne aflăm aproape de Timişoara, Poliţia, Ambulanţa sau Pompierii ajungeau foarte greu la noi. Timpii de intervenţie erau mult prea mari. Comuna noastră este în plină dezvoltare şi, ca să atragă populaţie, trebuie să ofere siguranţă din toate punctele de vedere” a declarat edilul pentru opiniatimisoarei.ro.

Proiectul, în valoare de circa 200.000 de euro, a însemnat reabilitarea din temelii a fostei remize de pompieri, extinderea acesteia şi construcţia unui nou corp. Au fost create spaţii noi pentru Poliţia locală, cabinete medicale şi un centru de comandă şi de pregătire pentru pompieri.

„Cel mai greu a fost să obţinem acordul sistemului medical. Când le-am spus ce vreau să fac au zis că sunt nebun. A fost foarte greu să îi conving că se poate ca şi într-o comună să existe cadre medicale care să fie la dispoziţia pacienţilor zi şi noapte. Am reuşit, cu mari dificultăţi, să aducem 7 medici din afara comunei”, a mai spus primarul Bunescu.

În plus, pentru că Giarmata nu se bucură de o reputaţie prea bună în ceea ce priveşte siguranţa publică, primarul a reorganizat Poliţia Locală, a adus oameni noi, i-a trimis la cursuri de instruire şi le-a asigurat toate dotările pentru a-şi îndeplini misiunea. Ei s-au mutat deja în noul centru şi în curând vor avea la dispoziţie şi un sistem de supraveghere video prin care vor monitoriza punctele critice din comună, zi şi noapte.