Crearea centrelor de preluare și prelucrare a lânii, întârziată

Peste 940 de crescători de ovine din Caraş-Severin s-au arătat până în prezent interesaţi de „Programul Lâna” care continuă şi în 2018.

Centrele de preluare și prelucrare a lânii, întârzie să fie înfiinţate de minister, transmite corespondentul Europa FM, Valentin Popovici.

În tot județul Caraș Severin, judet al crescătorilor de ovine fiindcă 80% din relief este cel muntos și deluros, nu există nici un centru de preluare.

Fostele centre D.C.A-uri si I.P.P.A au fost desființate de mult. Direcţia Judeţeană pentru Agricultură a județului Caraș Severin, confirmă acest lucru.

Conform acestuia, în prezent specialiştii instituţiei pe care o reprezintă, prelucrează şi evaluează documentaţiile complete depuse de 400 dintre oieri, care trebuie să mai ataşeze doar dovada că au comercializat lână cu acte în regulă.

La nivel naţional, Ministerul Agriculturii a înfiinţat 14 centre de valorificare a lânii prin care oierii ar putea vinde cu acte în regulă lâna şi pot primi câte un leu pe kilogramul comercializat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS