Cele mai emoționante momente ale lui Michael Jackson la Grammy Awards – VIDEO

Pe 25 iunie 2009 a încetat din viaţă Michael Jackson. Regele Muzicii Pop a scris istorie, marcând inclusiv istoria celei mai importante festivități de acordare a unor premii muzicale – Grammy Awards.

În memoria artistului, pe contul de Twitter Grammy a fost publicat joi un montaj cu cele mai importante premii adjudecate de artist în decursul timpului.  Tributul adus lui Michael Jackson începe cu o înregistrare din 1974, de la ediția a XVI-a a Grammy Awards.

Clipul se încheie cu emoționantul discurs ținut de copiii lui Michael Jackson, Prince și Paris, pe scena Grammy, la un an de la moartea tatălui lor. “În toate cântecele lui, mesajul era unul simplu: dragostea. Te iubim, tată!”Michael Jackson
a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat “This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.