Confidenţialitate

Cele mai bune albume pop din 2015 – VIDEO

Revista americana Rolling Stone a întocmit topul celor mai bune 20 de albume pop ale anului 2015. Printre artiștii situați pe primele poziții se numără Adele, Lana del Rey, grupul Florence + The Machine, Madonna sau legendara cântăreață în vârstă de 74 de ani, Darlene Love.

Locul 10

Albumul “Made in the A.M.”, semnat de One Direction, ocupă locul al zecelea în top, grupul fiind considerat unul dintre cele mai maleabile, din punct de vedere al sound-ului.

Locul 9

Fifth Harmony şi albumul “Reflection” se află pe locul al nouălea. Grupul, format din concurente ale emisiunii TV “X-Factor”, debutează cu un disc care impresionează prin tehnica vocală, după cum afirmă editorii publicaţiei americane.

Locul 8

Pe locul al optulea se clasează Jason Derulo, cu “Everything Is 4”, un album cu accente R&B, country şi soul, pe care apar Stevie Wonder şi Keith Urban.

Locul 7

Locul al şaptelea în topul albumelor pop este ocupat de Carly Rae Jepsen şi “Emotion”, al doilea material lansat de cântăreaţa canadiană.

Locul 6

Madonna şi albumul său “Rebel Heart” se află pe locul al şaselea. Cele 14 piese incluse pe discul lansat în luna martie dezvăluie două feţe ale Madonnei – cea romantică şi cea rebelă. Acest al 13-lea material de studio lansat de starul american este considerat şi cel mai bun al cântăreţei din ultimul deceniu.

Locul 5

Pe locul al cincilea în clasament se află Selena Gomez şi “Revival”. Acesta arată, în opinia publicaţiei Rolling Stone, o interpretă mult mai încrezătoare, editorii apreciind schimbările de ritm şi pe cele vocale.

Locul 4

Locul al patrulea în listă îi revine cântăreţei americane Darlene Love, în vârstă de 74 de ani. “Introducing Darlene Love” a fost produs de Steve Van Zandt, conţine două piese compuse de Bruce Springsteen, dar şi coveruri după Joan Jett şi Elvis Costello.

Locul 3

Grupul Florence + The Machine, cu cel mai recent disc al său, “How Big, How Blue, How Beautiful”, a fost inclus în clasament pe locul al treilea. Albumul este considerat de critici ca fiind cel mai personal dintre cele compuse de Florence Welch, arătând vulnerabilitate şi exprimând, totodată, emoţie.

Locul 2

Pe locul al doilea în topul celor mai bune albume pop ale anului 2015 se află Lana Del Rey, cu “Honeymoon”. A fost lansat în luna septembrie şi reprezintă cel de-al patrulea album al artistei, la care aceasta a fost şi coproducător. Definit ca un disc pop baroc, materialul discografic conţine 14 titluri, între care un inteludiu recitativ, “Burnt Norton”, de T.S. Eliot, şi un cover al piesei “Don’t Let Me Be Misunderstood”, lansată de Nina Simone.

Locul 1

Albumul “25”, lansat la jumătatea lunii noiembrie de Adele, se află pe primul loc în acest top. Cele 11 piese incluse pe acest disc reprezintă trecerea spre maturitate a artistei, notează publicaţia americană. Materialul de studio, cel de-al treilea al cântăreţei britanice, include 11 piese, între care “Hello”, “Send My Love (To Your New Lover)”, “I Miss You”, “When We Were Young” şi “Remedy”.

Lista completă a celor mai bune 20 de albume pop ale anului 2015

20. Skylar Spence, ‘Prom King’
19. Shamir, ‘Ratchet’
18. Susanne Sundfør, ’10 Love Songs’
17. Roísín Murphy, ‘Hairless Toys’
16. Jess Glynne, ‘I Cry When I Laugh’
15. Demi Lovato, ‘Confident’
14. Little Mix, ‘Get Weird’
13. Dumblonde, ‘Dumblonde’
12. Ellie Goulding, ‘Delirium’
11. Justin Bieber, ‘Purpose’
10. One Direction, ‘Made in the A.M.’
9.Fifth Harmony, ‘Reflection’
8. Jason Derulo, ‘Everything Is 4’
7. Carly Rae Jepsen, ‘Emotion’
6. Madonna, ‘Rebel Heart’
5. Selena Gomez, ‘Revival’
4.Darlene Love, ‘Introducing Darlene Love’
3. Florence + The Machine, ‘How Big How Blue How Beautiful’
2. Lana Del Rey, ‘Honeymoon’
1. Adele, ’25’