Cel mai nou videoclip al lui Taylor Swift, acuzat de conotații rasiste. Vezi Taylor Swift – Wildest Dreams – VIDEO

Regizorul videoclipului pentru piesa „Wildest Dreams” a lui Taylor Swift, Joseph Kahn, a apărat-o pe artista în vârstă de 26 de ani în urma acuzațiilor potrivit cărora clipul, deși are o acțiune care se desfășoară în „Africa, 1950”, nu include aproape deloc persoane de culoare în distribuție.

„Acesta nu este un videoclip despre colonialism, ci o poveste de dragoste pe platoul unui film de epocă din Africa, 1950”, a spus Joseph Kahn într-o declarație emisă pe 2 septembrie, potrivit The Guardian.

„Am hotărât la nivel colectiv că ar fi fost nepotrivit din punct de vedere istoric să încărcăm distribuția cu mai mulți actori negri, întrucât videoclipul ar fi fost acuzat de rescrierea istoriei. Acest videoclip e situat în trecut de către o echipă care trăiește în prezent.”

„Wildest Dreams”, filmat în Botswana și Africa de Sud, o urmărește pe vedeta pop pe măsură ce joacă rolul unei actrițe de la Hollywood care se îndrăgostește de colegul ei pe platourile de filmare. „Videoclipul e bazat pe romanțele clasice de Hollywood, ca cea dintre Elizabeth Taylor și Richard Burton, precum și pe filmele clasice ca Regina africană, Departe de Africa și Pacientul englez, ca să dau câteva exemple”, a mai spus regizorul Joseph Kahn.

Potrivit lui Kahn, au apărut și actori de culoare în câteva cadre, dar videoclipul s-a concentrat pe protagoniști – Taylor Swift și actorul Scott Eastwood. Principalii creativi care au lucrat la acest videoclip sunt oameni de culoare, a mai precizat Kahn: „Eu sunt asiatico-american, producătoarea Jil Hardin este afro-americană, iar editorul Chancler Haynes e afro-american.”

Taylor Swift, care încă nu a comentat legat de controversa formată în jurul videoclipului, va dona câștigurile rezultate către Fundația pentru Parcuri Africane pentru a ”conserva animalele continentului aflate în pericol de dispariție și pentru a susține economia localilor din Africa”, a mai spus Kahn.