Confidenţialitate

Cel mai nou spectacol a regizorului Silviu Purcărete va deschide Jocurile Olimpice 2020

Povestea prinţesei deocheate“, spectacol al Teatrului ui Naţional “Radu Stanca” din Sibiu va deschide Jocurile Culturale şi Olimpice din 2020, de la Tokyo.

Producția are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care porneşte de la piesa kabuki a lui Tsuruya Namboku al IV-lea. Kabuki este unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez. “Teatrul kabuki îşi are originile în scenele senzuale şi comice interpretate de către preoteasa Okuni şi trupa ei de actriţe. Okuni a adaptat stilul de spectacol ritualic practicat în temple, la scenarii cu subiecte laice, de cele mai multe ori deocheate”, se arată în prezentarea spectacolului.

Povestea debutează în momentul în care Seigen, stareţul unui templu, se îndrăgosteşte de tânărul său discipol, Shiragiku. Fiind condamnaţi la o viaţă de iubire imposibilă, preotul şi ucenicul său hotărăsc să se sinucidă. Tânărul moare, preotul supravieţuieşte. Şaptesprezece ani mai târziu, când Prinţesa Sakura vine la templu pentru a se călugări, Seigen recunoaşte în ea reîncarnarea feminină a lui Shiragiku şi se îndrăgosteşte din nou.

Spectacolul construieşte, cu umor şi autoironie, un dialogul dintre cultura europeană şi cea japoneză.

Muzica este semnată de Vasile Şirli, directorul muzical al parcului Disney din Paris.