Cei mai în vârstă „proaspăt” căsătoriţi

După mai multe verificări, Guinness World Records a declarat oficial că un cuplu din Marea Britanie este perechea cu vârsta cea mai înaintată în momentul căsătoriei.

Calculul s-a făcut adunând vârstele celor doi miri atunci când au spus „da”.

Mirele de 103 ani, George Kirby, şi proaspăta sa soţie, Doreen Kirby, în vârstă de 92 de ani, au totalizat, în ziua căsătoriei, nu mai puţin de 194 de ani şi 208 zile.

Cei doi îndrăgostiţi au făcut marele pas anul acesta, de ziua lui George, pe 13 iunie 2015, în Eastbourne, Marea Britanie.

După o relaţie de 27 de ani, perechea a decis să-ţi unească destinele în mod oficial. George Kirby a descris cum a cerut-o de soţie pe Doreen, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor: “Nu m-am aşezat în genunchi pentru că nu cred că m-aş mai fi putut ridica.”

George şi Doreen Kirby s-au cunoscut în 1988 prin intermediul unei organizaţii care facilitează socializarea între persoanele în vârstă.

Cuplul britanic a doborât recordul din 2002, stabilit de François Fernandez şi Madeleine Francineau care s-au căsătorit la vârstele de 95 de ani, respectiv 94 de ani, totalizând 190 de ani şi 126 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS