Confidenţialitate

Cei doi tineri din Cluj care au bătut cu bestialitate un adolescent, arestați preventiv pentru tentativă de omor

Cei doi tineri din Cluj care au șocat o țară întreagă după ce au bătut cu pumnii și cu picioarele un alt tânăr pe o stradă din oraș au fost arestați preventiv.

Agresorii au fost reținuți, noaptea trecută, inițial pentru loviri sau alte violențe. Ulterior, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică la tentativă de omor.

Cei doi agresori, în vârstă de 17 ani, au fost audiaţi, marţi, mai multe ore de către un procuror de la Parchetul Tribunalului Cluj, care a decis schimbarea încadrării juridice din loviri şi alte violenţe în tentativă de omor.

Ulterior, ei au fost prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. La intrarea în sala de judecată, cei doi nu au vrut să facă declaraţii cu privire la fapta comisă.

Tribunalul Cluj a admis propunerea procurorilor şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele agresorilor.

Poliția din Cluj-Napoca s-a autosesizat în acest caz după ce pe internet a apărut înregistrarea în care tânărul de 18 ani este snopit în bătaie. Filmarea a fost distribuită de mii de ori. Agresorii, ambii în vârstă de 17 ani, au fost identificați și prinși luni seară.

Tot luni, victima a depus plângere penală la poliție împotriva lor.

Incidentul a avut loc duminică, în plină zi,  pe strada Fabrica de Zahăr din Cluj. În imagini se vede cum victima este la pământ, iar alte două persoane o lovesc puternic cu pumnii și picioarele.

La un moment dat, tânărul de 18 ani începe să sângereze, însă agresorii continuă să-l lovească cu bestialitate în cap și să sară pe el.

Scenele sunt filmate de către o a treia persoană – care însă nu intervine.

După ce a depus plângere penală, victima a fost dusă la spital pentru a i se elibera un certificat medico legal. În urma controlului, doctorii au stabilit că viața tânărului bătut nu a fost pusă în pericol. Are însă nevoie de 8 zile de îngrijiri medicale.

      Agresorii sunt acuzați de tentativă de omor.