Confidenţialitate

Cehii nu mai intră în baruri și restaurante fără certificat verde sau test COVID negativ. Măsura intră în vigoare de luni, 1 noiembrie | AUDIO

În Cehia, nu se mai intră în baruri şi restaurante fără certificat verde. Măsura intră în vigoare de astăzi și este doar una dintre cele cele câteva măsuri noi luate de autoritățile de la Praga pentru a reduce efectele pandemiei. Barurile şi restaurantele au voie să servească doar oaspeţii care pot dovedi că sunt complet vaccinaţi anti-COVID, sunt trecuţi prin boală sau pot prezenta un test negativ recent.

Guvernul ceh a stabilit amenzi importante pentru firmele care nu respectă măsura, de altfel, criticată de proprietarii de restaurante. Aceștia spun că Guvernul transferă responsabilitatea pentru combaterea pandemiei către întreprinzătorii privaţi, deja puternic afectaţi de criză.

De asemenea, o altă măsură intrată în vigoare de luni prevede ca testele să fie plătite de pacient, în loc ca guvernul să suporte costul acestora. Totodată, perioada de valabilitate a testelor s-a scurtat: testele antigen sunt valabile în prezent doar 24 de ore în loc de trei zile, iar testele PCR trei zile în loc de o săptămână.

În Cehia, 57% din populaţie este complet vaccinată.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Școlile au început să afișeze pe site-urile proprii câți dintre angajații lor s-au vaccinat anti-COVID. Unitățile școlare din mediul rural întâmpină dificultăți | AUDIO

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.