Confidenţialitate

Ceață pe mai multe drumuri din țară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense.

Între kilometrii 238 şi 244 vizibilitatea este sub 50 de metri.

Se circulă cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Covasna şi Harghita.

Vizibilitatea a scăzut, sub 50 de metri, pe anumite tronsoane de pe DN1 Alba –Aiud, DN7 Sebeş- Deva şi DN11 Braşov –Oneşti, avertizează polițiștii de la Centrul Infotrafic.

Agenții de la rutieră reamintesc șoferilor că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea.

Luminile de întâlnire ale autovehiculelor trebuie să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Potrivit ANM, până sâmbătă, la 11.00, este cod galben de ceață în zonele joase ale județelor Timiş și Arad și în județul Hunedoara (în localitățile Aninoasa, Hațeg, Petrila, Petroșani, Vulcan, Bănița, Baru, Bretea Română, Densuș, General Berthelot, Pui, Răchitova, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Sântămăria-Orlea și Totești).