Ceață densă pe autostrada A2, între Drajna şi Cernavodă

La această oră, pe autostrada A2, între Drajna şi Cernavodă (kilometrii 105-160), ceaţa reduce vizibilitatea, pe alocuri, sub 100 de metri.

Pe tronsonul Bucureşti – Drajna vizibilitatea este de aproximativ 200 de metri, iar între Cernavodă şi Constanţa nu există ceaţă.

Pentru judeţele Brăila, Ialomița şi Călărași, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de  ceață densă, valabilă până la ora 9:05.

Recomandările InfoTrafic pentru șoferii care circulă în condiții de ceață densă

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

Reamintim obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximăautorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Recomandăm şi celorlalţi conducători auto să poarte acestechipament, mai ales pe timp de ceaţă.

Pietonii,bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS