Cea mai rece zi de 2 iunie. De vineri, zone cu peste 30 de grade | AUDIO

Am avut cea mai rece zi de 2 iunie, spun meteorologii după ce, marți, temperaturile au fost extrem de scăzute în multe zone ale țării.

În București, de exemplu, maxima termică a fost de 16 grade, cu 10 grade mai puțin decât ar fi normal pentru această perioadă – a spus la Europa FM, în emisiunea Deșteptarea, meteorologul Silviu Grigore:

„Această masă de aer rece venită din nord, combinată cu nori și precipitații, a determinat aceste valori scăzute. Luna iunie a debutat cu recorduri de temperatură, ieri dimineață au fost înregistrate în unele localități cele mai mici valori minime de când se fac măsurători, dar și maximele de ieri din sud-est și centrul constituie cele mai mici maxime de când se fac măsurători. Adică cea mai rece zi de 2 iunie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De mâine, vremea se încălzește, iar vineri va fi vară în adevăratul sens al cuvântului:

„Dinspre sud, sud-vest va avansa aer cald. Mâine deja în regiunile sudice, maximele urcă spre 28 de grade, iar vineri e vară – 30 de grade în Capitală, poate 31 în zona centrală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioada următoare, vremea va fi caldă, dar instabilă, inclusiv în ziua de Rusalii – mai spune meteorologul Silviu Grigore:

„Cald și în general frumos, pentru că încă mai discutăm despre fenomene de instabilitate atmosferică. Averse, descărcări electrice. La mare va fi bine duminică, deoarece vor fi în jur de 25 de grade. Șansele de precipitații, duminică, nu prea sunt.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS