Confidenţialitate

Cea mai lungă pizza din lume – GALERIE FOTO

Cea mai lungă pizza din lume, de 1,8 kilometri, a fost realizată anul trecut, pe 18 mai, la Napoli, în Italia, stabilindu-se, astfel, un nou record mondial.

cea mai lunga pizza din lume (5)

Această pizza, ce măsura 1.853,88 de metri lungime, a avut nevoie de 2 tone de făină, 1,6 tone de roșii, 2 tone de mozzarella, 200 de litri de ulei de măsline și 30 de kilograme de busuioc.

cea mai lunga pizza din lume (4)

A fost pregătită în şase ore şi 11 minute, de către 250 de maeștri pizzari din Italia și din străinătate.

cea mai lunga pizza din lume (8)

Felii din această pizza au fost date trecătorilor și celor fără adăpost, ca parte a unei campanii publicitare privind includerea metodei tradiționale napoletane de a prepara pizza în patrimoniul mondial UNESCO.

cea mai lunga pizza din lume (6)

Un ofițer de presă de la Asociația Guiness World Records a fost prezent la Napoli pentru a certifica că această pizza a doborât recordul mondial deținut de pizza realizată anul trecut, în iunie, la Expo Milano și care avea 1,6 kilometri lungime.

Cu toate că felurile de mâncare de tipul pizzei sunt consumate de secole, cei din Napoli revendică faptul că în această zonă a Italiei s-a născut varianta modernă de pizza.

cea mai lunga pizza din lume (9)

Potrivit tradiției, stratul de deasupra blatului la pizza Margherita a fost inventat la Napoli în 1889 pentru a onora vizita reginei Margherita a Italiei.

cea mai lunga pizza din lume (3)