Confidenţialitate

Cea de-a 5-a ediţie Alpin Film Festival programează un tribut adus alpinistului Zsolt Török

Cea de-a 5-a ediţie Alpin Film Festival programează un tribut adus alpinistului Zsolt Török. Alpinistul a fost în 2019 într-o ultimă expediţie, în Munţii Făgăraş.

Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Personalităţi emblematice ale alpinismului românesc vor povesti iubitorilor de munte despre ascensiunile lui Zsolt Török de succes, dar şi despre cele mai importante expediţii de-a lungul cărora i-au fost alături.

„N-ai cum să spui că vrei să cucereşti un munte. De fapt, întotdeauna, vrei să te cucereşti pe tine”, spunea Zsolt Török (1973-2019).

,,Alpin Film Festival îi datorează lui Zsolt faptul că a devenit un festival consacrat, care contează, pentru că a reuşit în fiecare an, încă de la înfiinţarea sa, să se ridice la «mare înălţime» prin Gala Muntelui, unde Zsolt şi-a pus tot sufletul încercând să adune în jurul ideii de performanţă, de cultură a muntelui, toată suflarea celor care cunosc bine fenomenul alpinismului de performanţă, istoria acestuia în România şi succesele care trebuiesc amintite. Tot ce vom face pe mai departe va avea ca sursă de inspiraţie generozitatea şi pasiunea lui Zsolt pentru cultura şi educaţia montană”, a spus Dan Burlac, preşedintele Alpin Film Festival.

Alpin Film Festival este descris drept unicul eveniment din România dedicat culturii şi educaţiei montane, va avea loc în perioada 24 februarie – 1 martie la Braşov, Buşteni şi Predeal. Programul complet al celei de-a 5-a ediţii Alpin Film Festival va fi disponibil în curând pe https://alpinfilmfestival.ro/.