Ce se pregătește la Salonul Auto Internațional de la Geneva

A început Salonul Auto Internațional de la Geneva, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei auto la nivel global, fiind al treilea salon ca mărime din Europa și printre cele mai mari cini saloane auto din lume.

Înainte să-și deschidă poțile pentru publicul larg, Salonul Auto Internațional de la Geneva a fost deschis jurnaliștilor din întrega lume, ocazia perfectă pentru ca echipa Europa FM să ia contact cu noutățile din industria auto mondială. Radu Constantinescu a relatat în direct pe Drum cu Prioritate ce a găsit la târg și a oferit imagini live pe pagina de Facebook Europa FM de la unul dintre cele mai impresionante standuri.

Gama legendară Jeep se îmbogățește

SUV-urile se află încă la putere, având în vedere prezența multor producători auto cu noutăți importante în acest segment.

Unul dintre cele mai impresionante standuri l-a oferit JEEP, celebrul producător anuntând generația 4 Wrangler, o mașină vândută în peste cinci milioane de exemplare în întreaga lume, prezentat cu un interior nou, conectivitate Android la bord și eficiență îmbunătățită cu 15% -un adevarat icon al mărcii, disponibil din a doua jumătate a anului în 3 versiuni: Sport, Sahara și Rubicon. A fost anunțată și o variantă hibridă pentru anul 2020.

Design nou, conectivitate, siguranță și tehnologie am găsit și la ediția revizuită Jeep Cherokee, prezentată la Geneva.

Noutăți la Salonul Auto Internațional de la Geneva

La standul Alfa Romeo jurnalișii au descoperit doua versiuni speciale Nurburing pentru Suv-ul Stelvio si berlina sportiva Giulia-The Nürburgring Edition Stelvio Quadrifoglio NRING si Giulia Quadrifoglio NRING.

Italienii de la Fiat au adus ediții și versiuni speciale pt modelul 500, 500L și 500X iar Abarth a furat toate privirile cu noua ediție Abarth 124 GT.

Peugeot a adus la Geneva noul 508 o limuzina schimbata total la nivel de design si motorizari fata de generatia anterioara.
Vedeta Audi a fost noul A6 lansat in premiera la Geneva.

Kia a prezentat noul Ceed iar BMW noul X4.

La standul Hyunday, trona modelul electric Kona, cu o autonomie de aproape 400 km, o surpriză placută pentru marca sud coreeană.

În zona Dacia, jurnaliștii au admirat noile modele Duster.

Un lucru este sigur, toți producătorii auto încep să pună accent pe viitoarele lor modele electrice sau hibride, pe o piață dominată în prezent de segmentul SUV. Potrivit datelor oficiale, la începutul acestui an SUV-urile au depăşit o treime din înmatriculările de autovehicule noi în Europa, iar în Franţa au controlat chiar 37% din piaţă.

Cea de a 88-a ediţie a Salonului Auto Internațional de la Geneva aduce în fața publicului peste 900 de mașini de ultimă generație. Organizatorii estimează că evenimentul va atrage peste 700.000 de vizitatori din toate colțurile lumii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS