Confidenţialitate

Ce se întâmplă în weekend în orașul tău ?

La Biblioteca Națională a României are loc Sci+Fi FEST, primul festival de ştiinţă şi science fiction, azi și mâine.

Vor fi mini-conferinţe, concursuri de cosplay, workshopuri şi expoziţii, dar și întâlniri cu oameni de ştiinţă, cercetători, inventatori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici şi promotori ai SF-ului românesc .

Vor fi și expoziţii de roboţi şi drone, tehnologii eco şi maşini cu propulsie alternativă, maraton de filme SF, concerte de muzică simfonică şi electronică, demonstraţii şi experimente ştiinţifice interactive.

În plus, mai multe zone de realitate virtuală şi augmentată vor fi amplasate în incinta Bibliotecii Naţionale. Evenimentul începe la ora 17.00, iar pe 1 octombrie, de la ora 11.00 până la ora 23.00.

Duminică 2 oct , la Campulung Moldovenesc are loc Festivalul lăptarilor. E un festival cu tradiție, se organizează din 1998 .

Vin agricultori, crescătorilor de animale, porducători – să-și promoveze produsele. Va fi și o expoziție de animale, dar și spectacole.

lapte

Karpatia Horse Show, ediția a III-a, are loc de azi până pe 2 octombrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.

Vineri, 30 septembrie accesul este gratuit, iar în zilele de 1 și 2 octombrie, accesul se face pe baza biletului sau abonamentului. Copiii sub 10 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult.

karpatia-horse-show-4-758x505

La Ştrandul Termal din Carei are loc astăzi Ziua Zmeielor.

Puteți să învățați să faceți zmee, dar şi să le înalţați. Tot acolo puteți învăța cum se trage cu arcul, iar pe seară … va fi o masă comună cu slănină prăjită în frigare, ceapă şi bere.

Kinofest: 250 de scurtmetraje horror, japoneze, de ficțiune, animație sau cu temă ecologică . Este -a X-a ediție a Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest – între 30 septembrie-2 octombrie.

Peste 40 de filme documentare vor putea fi vizionate la Bucureşti, în cadrul Festivalului Docu ArtFest.
Timp de 6 zile, începând de marți şi până duminică, vor fi proiecţii la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului – Sala Horia Bernea.

De vineri, 30 septembrie, şi până duminică, 2 octombrie, în Mioveni, se va desfăşura „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”, care va include şi Târgul Meşterilor Populari, cu producători agricoli şi apicultori .

La Sibiu sunt ultimele zile ale CIBINFEST. Cu bere și mâncare bună.

În capitală – prima ediție a Târgului Bucureștilor va avea loc de azi până duminică în piața Constituției. E , de fapt, o sărbătoare a recoltei și a tradițiilor românești autentice. Adică se va cânta, se va mânca, se va bea, vin și meșteri populari.

Peste 100 de standuri vor fi amplasate în Piața Constituției, cu produse și obiecte tradiţionale.