Ce să nu mâncăm înainte de a merge la culcare

Un stil de viață echilibrat, bazat pe o alimentație corespunzătoare, sport și odihnă, oferă o stare de bine generală și o minte sănătoasă.

Pentru a ne desfășura activitățile zilnice avem nevoie de un somn bun. Pentru aceasta este bine să cunoaștem alimentele pe care nu ar fi bine să le mâncăm înainte de a merge la culcare.

Probabil că știți deja despre efectul de stimulare pe care îl produce cafeina din cafea. Pentru că oboseala ne face să consumăm cât mai multă cafea, acest exces poate avea efecte negative asupra somnului. Mai mult, agravează problemele deja existente.

Nu este recomandat să alegeți pentru cină gustări picante. Nu vă vor ajuta să dormiți bine, mai ales că vor crește producția de acid gastric urmată de arsuri și balonare.

De asemenea, nici înghețata nu reprezintă cea mai bună alegere. Conținutul crescut de zahăr va goni somnul, oferind un plus de energie, iar grăsimile nu vor putea fi arse complet. Nici alte dulciuri, printre care și ciocolata, nu sunt recomandate. Sunt studii care au arătat că un conținut crescut de zahăr în sânge favorizează apariția coșmarurilor.

Chiar dacă friptura este o sursă foarte bună de proteine și fier, este greu de digerat, procesul durând mai mult decât pentru alte alimente. Astfel, înainte de somn nu există îndeajuns timp pentru digestia cărnii preparate la grătar.

Atenție și la pătrunjel, deoarece este un bun diuretic, ceea ce înseamnă că mâncat înainte de culcare este posibil să vă întrerupă somnul de câteva ori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.