Confidenţialitate

Ce reguli ar urma să respecte românii care vor merge la munte în această iarnă | AUDIO

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism anunță, după consultări cu primarii din stațiunile montane și administratorii pârtiilor de ski și cei ai transportatorilor pe cablu, că în acest sezon, turiștii vor trebui să respecte mai multe reguli de siguranță sanitară.

Președintele ANAT, Dumitru Luca, spune, la Europa FM, că propunerile celor implicați în turismul montan de iarnă au fost trimise și la Ministerul Economiei, deși nu va fi nevoie de adoptarea unui act normativ pentru ca sezonul de ski să înceapă.

Iată câteva dintre schimbări:

„Poiana Brașov, pentru că în general acolo spațiile de parcare sunt insuficiente, și-a pregătit o parcare de tip parc and ride în Poiana Mică și de aacolo se va face transferul în stațiune. Pentru telecabine se vor limita numărul de persoane, locurile sunt distanțate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimb, petrecerile de Crăciun și Revelion vor fi mult limitate din cauza epidemiei de COVID-19:

„Asta va fi marea frustrare, dar vom trece peste asta, pentru că, de regulă, iubitorii muntelui se duc acolo mai degrabă pentru munte și mai puțin pentru petreceri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele ANAT, Dumitru Luca, susține că, în acest moment, nu există focare de COVID-19 în nicio stațiune montană:

„Nu există focare de infecție nici în stațiuni nici în structurile de cazare de la nivelul țării. Structurile de cazare sunt cât se poate de pregătite și oferă acest sentiment de siguranță.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.