Confidenţialitate

Ce presupune planul de reconstrucție postbelică a Ucrainei | AUDIO

Ucraina lucrează încă de pe acum la un plan pentru reconstrucția postbelică a orașelor distruse de armata rusă. Pe listă se află și Mariupol, localitatea cea mai afectată de război. E un plan care va fi sprijinit de comunitatea internațională. O variantă luată în calcul este prin înfrățirea orașelor distruse cu localități sau regiuni din Uniunea Europeană, care să contribuie direct la reconstrucție.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a asigurat pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, că Uniunea Europeană îi va fi alături în reconstrucția țării.

„Putin nu va câștiga acest război. Voi veți câștiga!”, a spus oficialul european.

El a spus că nu e vorba de refacerea Ucrainei de dinainte de război, ci de refacerea unei țări moderne și prospere.

Conferința Donatorilor pentru reconstrucția Ucrainei are loc pe 5 mai

Președintele Zelenski mi-a dezvăluit conceptul său de înfrățire a orașelor și regiunilor UE cu orașele și regiunile ucrainene care au nevoie de reconstrucție. Cred că este o idee foarte bună pentru a ajuta la revitalizarea orașelor distruse și afectate de război”, a anunțat președintele Consiliului European, care a participat la o conferință a Comitetului European al Regiunilor.

Pe 5 mai va avea loc o Conferință a Donatorilor, unde se vor prezenta soluții concrete pentru reconstrucției orașelor ucrainene distruse. Președintele Volodimir Zelenski spune că este un plan care se întinde pe 2 ani.

Mariupol – orașul asediat și distrus de ruși – are o propunere de înfrățire cu o localitate din Polonia, care să ajute la reconstrucție, după eliberare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 33 de miliarde de dolari, suma propusă de Joe Biden pentru a sprijini Ucraina

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.