Confidenţialitate

Rusia s-a retras din Organizația Mondială a Turismului chiar înainte să primească votul de suspendare

Rusia a părăsit Organizația Mondială a Turismului înainte ca statele membre să voteze suspendarea acesteia din organizație, relatează Reuters.

Organizația Mondială a Turismului, agenție a Națiunilor Unite, ar fi trebuit să voteze suspendarea Rusiei din organizație, însă regimul de la Kremlin a decis să iasă din UNWTO chiar înainte de vot.

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Turismului a spus că în ciuda faptului că Rusia s-a retras din proprie inițiativă, aceasta va fi în continuare suspendată pentru că urmările suspendării intră în vigoare pe loc, în timp ce formalitățile pentru retragere se pot derula pe parcursul unui an întreg.

Două treimi dintr-o majoritate de 160 de persoane membre trebuie să voteze pentru suspendarea Rusiei din UNWTO, care va avea consecințe simbolice aspra acesteia.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov, a spus că decizia de a se retrage din organizație nu va afecta turismul în Rusia.

Sursa foto: Unsplash

Citește și: ONU: Omenirea se confruntă cu o „spirală de autodistrugere”. În 8 ani putem ajunge la 560 de dezastre pe an. AUDIO