Confidenţialitate

Uniunea Europeană pregătește un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei | AUDIO

Pachetul cu noile sancțiuni la adresa Rusiei fi anunțat foarte curând. Declarația aparține comisarului european pentru energie, Kadri Simson.

Oficialul a vorbit despre noile sancțiuni care vor fi aplicate Rusiei, context în care a amintit și despre măsurile adoptate anterior, care deja produc efecte puternice asupra sectorului energetic rusesc:

„Până acum, Comisia Europeană a introdus 5 pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv primul pe sectorul energetic. Acestea afectează grav capacitatea Rusiei de a produce petrol. Lucrăm la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni contra Rusiei, măsuri care vor fi anunțate curând. Acestea au nevoie de acordul tuturor țărilor membre, de aceea nu am o dată exactă la care acestea vor fi anunțate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Kadri Simson spune că au fost pregătite rute alternative pentru importul de petrol și gaze, dar și planuri de contingență pentru țările afectate puternic de scăderea importurilor din Rusia. De altfel, Gazprom a anunțat oprirea livrărilor de gaze către Polonia.

„Recomandăm țărilor din Uniunea Europeană să se pregătească pentru următoarea iarnă, care ar putea fi dificilă din punct de vedere economic pentru multe state.
Au fost pregătite rute alternative pentru importuri de petrol și gaze pentru țările afectate. De asemenea, am introdus un plan de contingență pentru țările foarte afectate de întreruperea aprovizionării cu gaze din Rusia”, a mai spus comisarul european pentru energie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock