Confidenţialitate

Ce au căutat românii pe Google în 2020: de la informații despre Covid, la alegerile din SUA | AUDIO

Ce este coronavirusul? Dar pandemia sau starea de urgenţă? – acestea sunt cele mai frecvente căutări pe Google în anul care se încheie în curând. Nu au lipsit, însă, căutările legate de gătit, filme sau alegerile din Statele Unite ale Americii.

La o căutare pe Google cu textul ”Ce este coronavirusul”,  apar mai multe surse.

Astfel, una dintre ele spune – pe scurt – că ”Noul coronavirus reprezintă o tulpină de coronavirus care nu a mai fost identificată anterior la om şi, prin urmare, reprezintă motiv de îngrijorare pentru sănătatea publică”.

Aşadar, topul celor mai populare căutări pe Google în România în 2020 este condus de coronavirus și două platforme de educație la distanță. Restricțiile de circulație au generat interes pentru declarația pe proprie răspundere .

Românii au întrebat pe Google „ce este coronavirusul”, „ce este pandemia” și „ce este starea de urgență”.

Mulți români au căutat pe Google „cum se poartă masca” sau „cum se manifestă coronavirusul” și „cum se transmite coronavirusul”.

Pentru că mulți români au stat în casă mai mult în 2020, au căutat pe Google „cum se face maiaua”, „drojdia” sau „cum se gătește sparanghelul”.

Între căutările românilor se regăsesc şi alte subiecte, cum ar fi alegerile din Statele Unite ale Americii sau Black Friday.

Românii au gătit mai mult anul acesta, iar cele mai căutate rețete sunt cele de gogoși, banana bread și pâine. La capitolul diete, locul 1 de anul acesta este o noutate a topurilor celor mai căutate diete pe Google din ultimii ani, dieta Sirtfood, iar între evenimentele sportive, marile turnee de tenis sunt și anul acesta cele mai căutate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae