Confidenţialitate

CE a aprobat înscrierea încă unui produs românesc în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate

“Salata tradiţională cu icre de crap” se alătură celor 1.760 de produse deja protejate la nivel European.

România avea anterior opt produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care şapte Indicaţii Geografice Protejate și unul pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată.

“Salata tradiţională cu icre de crap” se obține din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradiţional: icre de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie.

Produsul este disponibil în două variante, cu sau fără ceapă.

La Comisia Europeană se mai află depuse documentaţiile pentru încă două produse în scopul dobândirii protecţiei europene: Telemeaua de Sibiu şi Plăcinta dobrogeană.

Alte circa 20 de produse au mai fost identificate pentru o posibilă înregistrare la nivel european, respectiv Telemeaua de Vaideeni, Brânza de burduf de Bran, Gem de rabarbăr, Brânza de Gulianca, Salată deltaică cu icre de ştiucă, Virşli de Hunedoara, Pâinea de Pecica, Salamul de Nădlac, Salinata de Turda, Usturoi de Copălău, Ceapă de Pericei, Şunca ardelenească, Varza de Toboliu, Berea nemţeană, Cobza cu păstrăv afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean, Prunele afumate de Sâmbureşti, Cârnaţii olteneşti și Merele de Voineşti.

Foto Facebook/ Ministerul Agriculturii