Confidenţialitate

Cazul medicilor Tesloianu și Belu: 170 de pacienți ar fi primit stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate | AUDIO

Percheziții azi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, la Spitalul Militar din Brașov precum și la mai multe firme specializate în distribuția de aparatură medicală. În cauză, doi medici sunt cercetați după ce au folosit în mai multe intervenții chirurgicale dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate. Surse judiciare citate de TVR și G4Media afirmă ca aproximativ 170 de pacienți ar fi primit stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate. Aceste dispozitive fiind și decontate de CNAS prin introducerea unor coduri false.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medici de la Spitalul Militar „Regina Maria” din Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stimulatoare cardiace și stenturi prelevate de la persoane decedate.

Suspiciunile anchetatorilor se îndreaptă spre medicul cardiolog Dan Tesloianu din Iași și medicul Eduard Belu din Brașov. În acest dosar, 9 persoane – printre care și cei doi medici – urmează să fie audiate la Poliție.

Potrivit informatiilor G4 media, medicii le vindeau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace la jumătate de preț. Astfel, dacă un defibrilator nou costă în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienți decedați costau în jur de 2000 – 3000 de euro.

Unora dintre pacienți li s-ar fi dat chiar medicamente care i-au facut să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive.
Până la acest moment au fost identificați 170 de pacienți care ar fi beneficiat de operații în care s-au folosit dispozitive medicale provenite de la persoane decedate, susțin surse apropiate anchetei.

Anchetatorii fac verificări și cu privire la modul în care medicii Tesloianu și Belu și-ar fi construit o casă de vacanță într-o arie protejată din comuna Movileni, județul Iași.

De precizat este faptul că numele medicului Dan Tesloianu a mai apărut într-o anchetă DNA în 2015, acesta fiind implicat într-o rețea de cumpărare-vânzare de tablouri autentice sau false.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Medicul cardiolog Dan Tesloianu din Iași și medicul Eduard Belu din Brașov, cercetați pentru că ar fi montat pacienților stenturi prelevate de la persoane decedate | AUDIO