Cazul familiei Bodnariu: Toți cei cinci copii se întorc acasă

Familia Bodnariu a primit, vineri, cea mai bună veste din ultimele luni. Toți cei cinci copii ai soților Ruth și Marius  se vor întoarce acasă.

Cei doi s-au luptat încă de anul trecut cu Protecția Copilului din Norvegia, Barnevernet, după ce le-a instituționalizat forațat cei cinci copii.

Familia va fi reîntregită, a anunțat pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu.

”Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă! (…) Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu!”, anunță Cristian Ionescu.

Cei cinci copii ai românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut. Măsura dură a fost luată după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Cei cinci minori au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Însă, în urma protestelor și a presiunilor internaționale, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat joi un proiect de rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu.

Cuplul a ajuns la o înțelegere cu municipalitatea Naustdal pentru a primi toţi cei cinci copii acasă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS