Confidenţialitate

Cazul de sclavie din Berevoiești: Primarul, amendat de Prefectura Argeș

Cazul de sclavie din Berevoești, județul Argeș: primarul, secretarul și asistenul social din localitate au fost amendați de Prefectura Argeș.

În total, trebuie să plătească 17.000 de lei. Între altele, aceștia ar fi acordat nejustificat ajutoare sociale. 14 dintre membrii grupării care a folosea diverse persoane ca sclavi – primeau ajutoare sociale.

”A fost sancționat primarul comunei Berevoiești. Au fost trei amenzi în valoare de 7.500 de lei pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemitearea dispozițiilor în termen și necalcularea orelor de muncă prin  raportarea la salariul minim actualizat. Și secretarul comunei a fost amendat. Au fost amenzi în valoare de 7.500 de lei pentru nesoluționarea în termen a cererilor pentru ajutor social. Și asistentul social a primit amenzi de 2.000 de lei.”, a declarat prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul judeţului Argeş a trimis Corpul de Control la Primăria Berevoeşti, abia după ce DIICOT a capturat o grupare care a folosit zeci de persoane ca sclavi. 37 de membri ai grupării se află de săptămâna trecută în arest preventiv și unul în arest la domiciliu.  Toți sunt suspectați că au exploatat, sechestrat, bătut și înfometat, timp de 8 ani, zeci de persoane.