Confidenţialitate

Cazul de sclavie de la Berevoiești: o persoană sechestrată a decedat în noiembrie anul trecut

Apar noi detalii în cazul sclaviei din localitatea argeșeană Berevoești: unul dintre bărbații sechestrați a murit, în condiții suspecte, în noiembrie anul trecut.
Nu se cunoaște deocamdată dacă e vorba de un minor.

Prefectul de Argeș, Cristian Soare, îl consideră pe primarul din Berevoești vinovatul moral pentru cazurile de sclavie din localitatea sa.

Ancheta arată și că stăpânii de sclavi trăiau ilegal din ajutoare sociale și erau scutiți de muncă în folosul comunității grație unor adeverințe false.

Corpul de Control al prefectului de Argeș a constatat că la începutul lunii noiembrie 2015 un bărbat care era ținut sechestrat de gruparea din Berevoești a murit în condiții suspecte.

Identitatea acestuia nu se cunoaște, în condițiile în care multe dintre persoanele ținute în lanțuri, înfometate și bătute de membrii grupării nu aveau documente.
Prefectul județului Argeș – Cristian Soare:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La 1 noiembrie 2015 a murit o persoană cu identitate necunoscută în condiții suspecte. Este vorba de un bărbat. Există un dosar de cercetare penală pe această cauză.”

Prefectul crede că primarul din Berevoești, Florin Proca, știa despre situația persoanelor exploatate. În aceste condiții se face vinovat moral pentru actele de sclavie, a spus Cristian Soare:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul comunei berevoiești știa de existența unor minori supuși la muncă forțată în localitate, dar nu a făcut nimic pentru salvarea acetora.

Investigațiile au mai arătat că membrii grupării din Berevoești primeau ilegal ajutoare sociale. Cel mai probabil, plata acestora va fi acum suspendată.

Pe de altă parte, s-au descoperit zeci de adeverințe medicale eliberate de un medic din Câmpulung în baza cărora aceștia erau scutiți de la muncă în folosul comunității.

38 de persoane sunt arestate preventiv în cazul actelor de sclavie, iar o alta se află în arest la domiciliu.

 

Reacția IPJ Argeș

Poliția Argeș, pe de altă parte, susține că moartea suspectă a bărbatului nu are nicio legătură cu cazul de sclavie de la Berevoești.

Într-adevăr, bărbatul a murit în timp ce tăia un copac însă, până acum, nu s-a reușit identificarea lui.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție au refuzat să răspundă întrebărilor puse de postul nostru de radio.

Surse din IPJ Argeș susțin că nu se fac declarații pe acest subiect pentru că Inspectoratul nu vrea să intre în conflict cu alte instituții și nu vrea să creeze dubii asupra unor anchete în desfășurare.