Cazul de la Caracal: DIICOT face primele precizări şi cere prudenţă în folosirea informaţiilor

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției fatei de 15 ani din Olt, a fost adus din nou la casa în care se presupune că a avut loc crima.

Forțele de ordine păzesc zona, având în vedere tensiunile de seara trecută când oamenii s-au strâns la poartă si i-au huiduit pe anchetatori. Căutările continuă și în lacul aflat în apropierea casei.

Între timp, DIICOT face precizari in aceSt caz si cere prudenta in folosirea informatiilor neconfirmate.

Chiar in fata casei suspectului, Georgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT, a declarat că ancheta este dificilă deoarece este vorba despre o locație foarte mare „care trebuie luată la milimetru”.

Ea sustine că nu se putea face mai mult într-un timp aşa de scurt şi precizeaza că ancheta ia în calcul toate pistele posibile:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebată, de asemenea, dacă s-au extins cercetările și în ceea ce privește alte eventuale cazuri de dispariție care pot fi similare cu cele două cazuri investigate, Georgiana Hosu, procurorul-şef adjunct al DIICOT, a spus că ancheta se concentrează în prezent pe cele două victime: Luiza, fata care nu a mai fost vazută din aprilie, şi Alexandra – adolescenta dispărută săptămâna trecută:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primele rezultate ADN confirmă că fata a fost în mașină”, afirmă unchiul Alexandrei.

Alexandru Cumpănașu spune că s-au găsit probe ADN care corespund cu cele ale fetei în mașina lui Ghoerghe Dincă, fiind vorba de fire de păr și scociul care i-ar fi fost lipit Alexandrei pe gură.

Unchiul Alexandrei a mai spus că o vecină ar fi vrut să le spună polițiștilor de țipetele pe care le-a auzit în casa lui Gheorghe Dincă, dar a fost trimisă la culcare.

Alexandru Cumpănașu a negat că aceasta a sunat la 112, așa cum s-a vehiculat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS