Confidenţialitate

Cazul Dan Condrea: Comisia pentru controlul SRI face un control suplimentar privind un posibil filaj

Comisia parlamentară de control a SRI face un control suplimentar asupra Serviciului privind un posibil filaj al lui Dan Condrea, a declarat șeful comisiei, deputatul Georgian Pop.

Până acum, la solicitarea comisiei, directorul SRI, Eduard Hellvig, a transmis verbal că Serviciul nu îl urmărea pe patronul Hexi Pharma.

Georgian Pop spune că s-a cerut o informare oficială, în scris, dacă SRI a dispus un filaj asupra lui Dan Condrea.

“Am analizat foarte atent, împreună cu colegii de Comisie, ce rol ar putea să aibă Comisia noastră, dintr-un unghi de securitate naţională. Scopul şi obiectivul Comisiei în acest caz este să declanşăm, şi am declanşat, un nou control suplimentar privind un posibil filaj efectuat asupra domnului Condrea. Din discuţiile pe care le-am avut cu directorul SRI, SRI nu a avut filaj în acest caz, dar pot să mă pronunţ ferm şi fără echivoc în momentul în care primesc document oficial de la SRI, adică răspunsul de la actul de control. Vreau să văd negru pe alb pe document”, a declarat Georgian Pop.

Întrebat dacă decesul lui Dan Condrea intră în categoria problemelor de securitate naţională, Georgian Pop a explicat că întregul fenomen al infecţiilor din spitale a fost şi este în continuare în atenţia SRI.

“În mod normal, toate aceste date ne arată că cazul infecţiilor instraspitaliceşti reprezintă un astfel de caz, dar precizez foarte direct şi precis acest lucru, este evident şi trebuie să urmărim ca acest fenomen să fie urmărit în continuare de către SRI, pentru că afectează în mod grav dreptul oricărui cetăţean român la sănătate”, a adăugat  Georgian Pop.

Membrii comisiei pentru controlul SRI au fost convocaţi de preşedintele comisiei, Georgian Pop, după accidentul în care şi-ar fi pierdut viaţa Dan Condrea.

În presă au apărut informații că acesta ar fi fost filat, după scandalul dezinfectanților diluați din spitale.