Confidenţialitate

Caz revoltător în județul Sălaj: Copii obligaţi să facă mătănii pe asfalt | VIDEO

Reprezentanții unei asociații asa-zis “creștine” i-au pus pe câțiva copii să facă mătănii în timpul unui eveniment intitulat – culmea – Festivalul inimioarelor fericite.

O filmare a ajuns în mediul online.

În imaginile publicate de portalul Zalău24 pot fi observați mai mulți copii care sunt puși să facă 20 de mătănii în aer liber, în timp ce se închinau și ating asfaltul cu fruntea.

O femeie, despre care se crede că face parte din Asociația Inimioare fericite, îi avertizează pe cei mici să se comporte frumos la slujba de Liturghie de la Bobota.

Cei „neascultători” sunt umiliți de aceasta.

Pe filmare se aude cum unul dintre copii spune că a terminat cele 20 de mătănii, iar un altul  este obligat de femeie să facă alte 10 pentru că se plimba în fața grupului.

Reprezentanții asociației au refuzat să comenteze imaginile, spunând doar că vor transmite un punct de vedere, dar că momentan nu se pot ocupa de dreptul la replică în detrimentul programelor de final de vacanță.

Asociația Telefonul Copilul denunță un abuz emoțional asupra copiilor.

Patriarhia Ortodoxă transmite ca Asociația “Inimioare fericite” nu este un asezământ bisericesc și deci nu este coordonată de Biserică. În plus, persoanele implicate nu sunt angajatele Bisericii și nu o reprezintă în vreun fel.

Totuși, în 2018, Trinitas TV a realizat un reportaj despre activitatea acestei asociații.