Confidenţialitate

Caz grav de meningită la Vaslui. Pacienta, în comă

O adolescentă de la un centru social al Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Vaslui a ajuns la spital cu suspiciune de meningită.

Fata, în vârstă de 15 ani, a intrat în comă şi a fost transferată la o clinică de boli infecţioase din Iaşi.

Ea a ajuns la Spitalul din Vaslui cu ambulanţa, luni după-amiază, şi a fost supusă mai multor investigaţii medicale. Analizele au indicat o uşoară infecţie în corp, iar medicii au recomandat un tratament cu antibiotice.

Marţi dimineaţa, în jurul orei 5.00, fata a devenit agitată, iar pe corp i-au apărut erupţii specifice meningitei. Au fost anunţaţi medicii de la Boli Infecţioase din iaşi, iar aceştia au aprobat transferul. Înainte să plece, însă, fata a intrat în comă.

În drum spre Iaşi, ambulanţa cu care pacienta plecase la spitalul de boli infecţioase, s-a defectat. Pentru a continua drumul, a fost chemată o nouă ambulanţă – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Două adolescente care au fost internate în acelaşi salon cu pacienta suspectă de meningită primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate măsuri pentru dezinfectarea salonului.

Săptămâna trecută, o elevă a Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din București, în vârstă de 18 ani, a murit în doar câteva ore din cauza bolii.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni, la Bistrița, că nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei, chiar dacă au existat cazuri de deces, deoarece numărul îmbolnăvirilor este mic.

Meningita meningococică este forma fulminantă a bolii, care a ucis-o, săptămâna trecută, pe adolescenta de 18 ani din Capitală în doar câteva ore.