Căutările avionului Malaysia Airlines dispărut în 2014 vor fi suspendate în curând

Autoritățile din Malaysia, China și Australia au anunțat că vor suspenda căutările avionului Malaysia Airlines, dacă epava nu va fi găsită în curând. Operațiunea de căutare va mai dura aproximativ trei luni.

Avionul a dispărut de pe radare în martie 2014, iar de atunci echipe din mai multe țări s-au implicat în căutări. Acestea s-au axat în special pe o zonă mai mare din Oceanul Indian.

“În condiţiile în care mai sunt mai puţin de 10.000 de kilometri pătraţi de verificat din zona de prioritate sporită, miniştrii recunosc că, în pofida celor mai mari eforturi din partea tuturor celor implicaţi, şansele găsirii aeronavei scad”, au declarat miniştrii transporturilor din Malaysia, China şi Australia într-un comunicat de presă.

„Miniştrii au convenit că, dacă aeronava nu va fi localizată în actuala zonă de căutare şi în absenţa unor dovezi noi credibile care să ducă la identificarea unei zone precise pentru aeronavă, căutările nu se vor încheia, dar vor fi suspendate”.

Mai exact, în cazul în care vor apărea informații noi despre avion, atunci căutările vor fi reluate.

Specialiștii au verificat în ultimii doi ani o zonă din sudul Oceanului Indian cu o suprafaţă de aproximativ 120.000 de kilometri pătraţi.

În ultima săptămână a apărut o nouă teorie în legătură cu această tragedie aviatică. Avionul ar fi plutit pe apă în loc să se scufunde, iar echipele de căutare au verificat zona greșită din ocean.

La bordul avionului erau 239 de persoane. Aeronava a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce efectua ruta Beijing-Kuala Lumpur.

Anul trecut, resturi din aripă au apărut pe coasta insulei Reunion, din estul Oceanului Indian.

Operaţiunile de căutare au costat peste 124 de milioane de dolari, printre cele mai costisitoare operațiuni din istorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS