Câți turiști au mers la mare de 1 Mai? Cifrele diferă de la un patronat din turism la altul

După ce reprezentanții Asociației Litoral-Delta Dunării au anunțat că 70 de mii de turiști s-au aflat în stațiunile de la malul mării în ultimele trei zile, ANAT – patronat din care face parte și Asociația Litoral – a declarat că numărul celor care au mers pe litoral a fost de aproximativ 40 de mii.

 

ANAT susține că pe litoral, unde 70-80% din hoteluri au fost deschise de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de sută la sută în Mamaia şi Vama Veche, stațiuni urmate la mare distanţă de Neptun şi Mangalia. Vânzările de pachete turistice pentru vacanţa de 1 Mai au fost mai mari cu 12% faţă de anul trecut, iar 42% dintre turiştii care au ales România au cumpărat vacanțe pentru litoralul românesc. Per ansamblu, prin agenţiile de turism şi individual, litoralul a atras peste 40.000 de persoane cu această ocazie, estimează patronatul agențiilor de turism.

Seara trecută, Corina Martin, vicepreședinte al Asociației Litoral – Delta Dunării, a estimat numărul turiștilor de pe litoral la 70 de mii de persoane. Mai mult, ea a calculat că un turist a cheltuit, în medie, 300 de euro în aceste zile. Ceea ce ar însemna că valoarea totală a încasărilor s-ar ridica la 21 de milioane de euro.

Patronatele din turism s-au pus de acord asupra unui singur aspect, și anume faptul că Mamaia și Vama Veche au fost cele mai căutate destinații pe litoral.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS