Confidenţialitate

Tragedia de la Piatra Neamț, în fotografiile surprinse de echipele de intervenție GALERIE FOTO

Sâmbătă seara, înainte de ora 19, a fost anunțat prin apel la 112 un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

În aproximativ 5 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la secția ATI, în cele 2 saloane aflate la etajul 2 al spitalului.

După stingerea flăcărilor, proporțiile tragediei începeau să fie cunoscute. Zece decese, mai mulți răniți și o secție ATI distrusă complet de flăcări.

Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani,

Pe pagina de Facebook Voluntarii SMURD au fost publicate fotografii cu modul în care arăta secția ATI de la spitalul din Piatra Neamț la scurt timp după lichidarea incendiului:

Pe pagina de Facebook a postului local de TV Exploziv TV din Neamț au fost publicate mai multe fotografii cu proporțiile tragediei produse sâmbătă seara:

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, a fost transferat, duminică dimineață, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.