Confidenţialitate

Cătălin Tolontan: „De 10 ani, o femeie fără studii este medic voluntar la Spitalul Județean Ilfov”

Ziarul Libertatea scrie că rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice.

Potrivit unei investigații semnate de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan, o tânără de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează, de 10 ani, la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Cătălin Tolontan a povestit în Deșteptarea, la Europa FM, ce au descoperit jurnaliștii Libertatea:

„Am descoperit că, la Spitalul Județean Ilfov, care funcționează în București, există o femeie care, mai întâi în calitate de studentă, declara ea, și apoi rezidentă – adică absolventă a Universității Carol Davilla din București și care ar fi luat și examenul de rezidențiat și practica medicina – deci, în aceste calități succesive, de 10 ani este medic voluntar – neplătit, dar medic, la secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov.

Ea se numește Raluca Daniela Bârsan. Povestea este absolut uluitoare și atroce. Noi înșine am găsit-o mergând săptămâna trecută drept singurul medic la Ginecologie. Ea făcea și gărzi, există și filmări cu ea, cum închide o pacientă în urma unei operații de cezariană.

Am luat diploma, care este și la dosar, la Spital, și am trimis-o către Universitatea Carol Davilla. Au verificat: nu a absolvit niciodată Universitatea Carol Davilla – ne-a spus chiar rectorul Universității. Diploma – după toate semnele – este o diplomă falsă. Nu are nici parafă de la DSP și nici aviz de la Colegiul Medicilor” – a declarat, în direct, la Europa FM, Cătălin Tolontan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.