Confidenţialitate

Cătălin Predoiu renunţă la candidatura pentru şefia PNL

Prim-vicepreşedinte PNL, Cătălin Predoiu a anunţat că nu mai candidează la şefia formaţiunii.

“Am informat acum câteva minute membrii BPN al PNL că am luat hotărârea să nu depun o moţiune în cadrul Congresului PNL din 17 iunie”, a scris acesta, într-o postare pe Facebook.

“Am înţeles că simplii membri PNL îşi doresc succesul partidului dobândit prin lupta politică cu PSD, îşi doresc profesionalism şi promovarea valorilor în partid, transparenţă şi democraţie internă, europenism şi bunăstare pentru români. Am înţeles în acelaşi timp că ceea ce ofer eu pentru funcţia de preşedinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizaţii. Din păcate, mulţi şi-au fixat opţiunile prin semnătura în alb, fără ca textul vreunei moţiuni să fie redactat încă. Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru şefia PNL, acum nu se poate!”, adaugă Cătălin Predoiu, care susţine că va continua să militeze, ca membru al PNL, pentru valorile şi proiectele cuprinse în programul de guvernare al liberalilor propus în 2015.

În cursa pentru preşedinţia PNL au rămas Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Orban a anunţat că 24 de lideri de organizaţii judeţene au semnat pentru moţiunea sa şi că luni, 15 mai, îşi va depune oficial candidatura.

Membrii conducerii PNL Bucureşti şi liderii organizaţiilor de sector, cu excepţia Ancăi Boagiu, preşedintele PNL Sector 2, şi-au anunţat susţinerea pentru candidatura lui Cristian Buşoi la preşedinţia partidului.

Congresul în care PNL își va alege un nou președinte va avea loc pe 17 iunie.